Lasersnijden zorgt voor een zeer fijne snede en weinig materiaalverlies

Een laser is een elektromagnetische stralingsbron die licht uitzendt in een bijna evenwijdige bundel. Om met de laserstraal te kunnen snijden, moet die worden gefocust tot een lichtcirkel waarvan de diameter slechts fracties van een millimeter bedraagt. Hierdoor wordt de intensiteit van de straal zo groot, dat door smelten en verdampen van het materiaal zeer smalle en nauwkeurige gleuven kunnen worden gemaakt. Met de scherpe laserstraal kan men een groot aantal metalen en niet-metalen zoals kunststoffen, glas, hout en textiel snijden.

Lasersnijden met een lasersnijmachine biedt een grote vormvrijheid. Het is een interessante optie bij het snijden van ingewikkelde vormen uit producten, die met conventionele bewerkingen zoals stansen minder gemakkelijk mogelijk zijn. Lasersnijmachines maken het dan ook makkelijker om dergelijke snijopdrachten uit te voeren.

Omdat titanium een zeer lage ontbrandingstemperatuur en een grote gevoeligheid voor oxidatie heeft, kan dit materiaal heel goed met een lasersnijmachine worden gesneden. Doordat titanium een zeer duur materiaal is en er bij het lasersnijden weinig materiaal verloren gaat, zal een laserinrichting in de vliegtuigbouw zich snel terugverdienen.

Met een CO2-laser kan glas worden gesneden. Deze mogelijkheid wordt gebruikt bij het snijden van kwartsbuisjes voor lampen. Een andere toepassing is het volledig automatisch uitsnijden van autospiegels. Door het smeltproces van de laser is de kwaliteit van de rand weliswaar erg slecht, maar dat is in dit geval nou juist een voordeel omdat men zich daardoor minder snel snijdt tijdens het monteren van de spiegel in de rubberen ring.

Vragen?

Bel gerust naar 024 - 648 82 50
Mail ons via het contactformulier

Bel mij terug

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Vul alstublieft alle verplichte velden in

Vul alstublieft alle verplichte velden in

Laatste nieuws

Bekijk al het nieuws

Agenda

Contact

Stako

Einsteinstraat 6
6604 BW Wijchen
Nederland
Tel: +31 (0)24-6488250
E-mail: info@stako.nl

 

Bel mij terug