Geert Stevens

Geert Stevens Constructie

Geert Stevens Constructie is een bedrijf dat 24/7 voor zijn klanten klaar staan. Ze zijn voornamelijk landbouw technisch georiënteerd. Als een machineonderdeel preventief vervangen moet worden of kapotgaat, moet deze vaak snel vervangen worden.

Geert Stevens had al een ruime ervaring met Stako machines. Al ruim 15 jaar lang had hij zonder veel problemen een Stako machine in gebruik. Tijdens een storing in 2020 kwam naar voren dat Stako de storing uiteraard nog wel kon verhelpen maar dat zeker in de toekomst de onderdelen moelijker verkrijgbaar zouden zijn. De heer Stevens besloot hierop dat het tijd werd voor een nieuwe machine zodat hij ook in de toekomst zijn klanten op de snelle en accurate manier bij zou kunnen staan, zoals zij die van hem gewend zijn.

De wens voor een nieuwe machine was heel duidelijk, een plasma – autogeen snijcombinatie met een watertafel. Hier kwam snel onze Initium snijmachine naar voren. Er is gekozen voor een plug&play systeem, bestaande uit CNC besturing, motoren, torch lifters en een AutoCut plasma van Thermal Dynamics. Er is niet gekozen voor een wisselsysteem maar 2 afzonderlijke Z-assen. Dus een aparte aansturing van de Z-as van de plasma toorts en een eigen Z-as voor de autogeen toorts. Op deze manier kan er snel geschakeld worden tussen beide processen. Op de besturing zit ook een Nest programma. Deze is voorzien van een groot aantal macro’s en de mogelijkheid om DXF-bestanden in te lezen. Op deze manier kan men op de machine zelf direct een snijprogramma maken en het snijden gelijk starten.

Daarnaast was het de wens van Geert Stevens dat de machine opgeleverd moest worden in het voorjaar van 2021, voor de start van het seizoen. Het project speelde in de tijd van de kerst en de jaarwisseling. Daarnaast leverde de Coronacrisis de nodige logistieke uitdagingen op. In samenwerking met onze leveranciers is het gelukt en staat de machine sinds maart dit jaar volledig draaiend in België. Geert Stevens heeft met zijn nieuwe machine de eerste klanten alweer naar tevredenheid kunnen voorzien in hun snijbehoeften.