Aura GmbH

Aura

Aura GmbH is al meer dan 30 jaar actief op de markt naar industriële proceswarmte wereldwijd. De eerste kennismaking gaat al jaren terug, waar Aura via een partner met Stako in contact is gekomen. De verouderde autogeen snijmachine was aan vervanging toe, maar men was tegelijkertijd ook bezig met plannen voor een nieuwe hal. Een nieuwe machine zou in de nieuwe hal geplaats moeten worden. Het duurde dus even voordat de vervolgstappen voor een nieuwe machine in gang werden gezet.

In de loop van de jaren hebben Aura en Stako altijd contact gehouden. Op het moment dat de bouw van de nieuwe hal zijn voltooiing naderde, zijn de contacten weer geïntensiveerd.  Aura was op zoek naar een CNC machine zie energie zuiniger en milieuvriendelijker was dan de oude machine. Daarnaast wilde men minder warmte-inbreng in hun producten door het snijproces. Dit is bereikt door gebruik te maken van een watertafel samen met een Kjellberg stroombron.

Vanuit Aura had echter nog een speciale wens. Aura maakt producten waarbij ribben handmatig op een plaat worden gelast en waar een counterpart voor gesneden moest worden. Stako is hiermee aan de slag gegaan en samen met leveranciers is er een oplossing voor gevonden.

Op de machine is een 3D laser scanner gemonteerd. Hiermee wordt de counter ingelezen en verwerkt met een vision systeem. De data van dit systeem kan dan verwerkt worden tot een snijprogramma waarmee de counterpart kan worden gesneden

Het geheel is zo opgezet dat na het scannen de data van het vision systeem buiten de machine om bewerkt kan worden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het toevoegen van in- en uitlopen. Hierdoor kan de machine gewoon verder voor productie gebruikt worden. Of voor het inscannen van een volgende contour.

De bouw van de machine vond plaats tijdens de Corona-crisis. Door zorgvuldige planning en het snel verruimen van de thuiswerkmogelijkheden is het toch gelukt om de machine naar wens van de klant in het derde kwartaal van 2020 op te leveren.