Trium WPC Snijmachine

De Trium WPC – Econmisch op maat!

Naast de Trium waterstraalsnijmachine heeft Stako BV de Trium WPC (Water Plasma combinatie) in haar assortiment. Deze vorm van snijden wordt wereldwijd steeds populairder.

De Trium WPC is een snijmachine dat twee moderne snij- technologieën combineert. Het snijden met waterstraal biedt een hoge nauwkeurigheid en is voor vrijwel alle materialen inzetbaar. De plasma, te gebruiken voor elektrisch geleidende materialen, snijdt op hogere snelheden dan de waterjet, echter met niet vergelijkbare precisie tot waterstraal snijden. Voor bedrijven waar veelvuldig bijv. staal, RVS of aluminum gesneden wordt, waarbij de hoge nauwkeurigheid door de nabewerking moet volgen is de WPC de ideale oplossing! Snelheid en toch kwaliteit door de plasma en precisie op dat stuk waar de toleranties een eis zijn, komt de WPC snede tot zijn recht. Veelal worden deze producten op voorhand al op een waterjet gesneden. Door het inzetten van de Trium WPC wordt de mogelijkheid aangereikt om deze producten met een kosten reducering van wel 70% te realiseren.

De Trium WPC is razendsnel en voordelig in de plasma stand, maar is zeker ook geschikt voor vrijwel alle materialen met behulp van de waterstraal onder hoge druk.

Toepassingen:

 • Lucht-, en ruimtevaart
 • Machinebouw
 • Special products
 • Technisch onderwijs
 • Loonsnijbedrijven
 • Jachtbouw
 • Natuursteenverwerkende bedrijven

 

Kenmerken:

 • Snijden zonder warmte inbreng (water)
 • Snijden met hoge snelheid (plasma)
 • Zeer hoge nauwkeurigheid
 • Automatisch abrassief afvoer
 • Volledig uitgevoerd in RVS
 • Is “stand alone” inzetbaar